torsdag 24 december 2009

Fullt upp!


Iris här!

Nu är det fullt upp vill jag lova! Idag har hela familjen Hedgren firat jul hemma hos oss. Alla som kom hade nån julmat med sig och mamma och pappa hade fixat och donat och gjort fint, så fint här hemma!

Jag måste erkänna att jag inte kan avlägga full rapport från julbordet för jag tror jag knoppade in en liten stund. Men med tanke på hur alla låg i fåtöljer och soffhörn efteråt så verkar det som om de fått i sig tillräckligt med mat för ett bra tag. De stånkade och pustade och lovade varandra att nästa år skulle de minsann hålla igen lite på sillen, skinkan, brunkålen och allt vad det nu var... Jaja, vi får väl se!

Själv gick jag glatt lös på kakbordet! Har ni märkt hur kladdiga peppakakor blir när man sugit på dem en stund? Och ni anar inte hur mycket smulor man kan få ut av en bit mjuk kaka!
Tomten måste ha varit hos oss när jag slumrade till för när jag vaknade så fanns det miljoner, triljoner paket under granen!!! Och nästan alla var till mig! Fast roligast var en pipleksak som moster Åsa gav till Coda. När de skulle åka hem hade moster och Coda kommit överens om att lämna kvar den hos mig. Coda hade visst nåt liknande redan och han skänkte den generöst till mig. Snällt, va?

Mormor hade bara önskat sig ett nattlinne i julklapp och nu fick hon fyra stycken! Jojo, så går det när man inte har nån fantasi när man skriver önskelistan! Fast hon fick lite annat också. Gammelmormor hade köpt en kartbok till henne och den blev hon jätteglad för. Och så fick hon nåt som heter raclette-grill. Det hade hon inte alls önskat sig men moster Åsa hon är lite fifinurlig hon och visste att mormor älskar raclette! Och mycket riktigt - hon blev SÅ glad!

Ja, nu ska jag bara lägga upp lite bilder också sen ska jag gå och lägga mig och sova i min fina Smurf-pyjamas som min pappa har köpt åt mig. Om ni tittar noga på bilderna (som ska vara lite suddiga - mormor tycker det är konstnärligt!) så ser ni både mig, pappa, moster Åsa och Coda.

Ha en riktigt skön jul allesammans!

Kram från er
Iris
PS. Den fina sammetsklänningen jag har på mig sydde gammelmormor till min mamma när hon var liten.


4 kommentarer:

Elisabet sa...

Hej lilla Iris!

Ja, din mormor är sannerligen konstnärlig .., oj, så fina bilder hon har tagit och så roligt att ni fick fina julklappar!

Mormor ska komma till landet Halland på besök, då kan hon visa upp åtminstone två av sina nattsärkar, en för var natt .., det ska bli spännande må du tro!

Hälsa nu till hela din familj, men mest till mormor, för det är ju henne jag känner.

Hej svejs från Elisabet i landet Halland, som ligger ovanför landet Skåne, men har man en mormor som är lärarinna, då vet du förstås det redan?

Bloggblad sa...

Retfullt det där att somna mitt i kalaset. Fast... det gjorde alla utom den minsta här också.

Londongirl sa...

Men vad du är fin i din klänning lilla Iris! Så stor du ar blivit. Ja det där med att önska sig saker är inte alltid så lätt. Men nu har i alla fall mormor ordentligt med nattlinnen när hon ska sova både borta och hemma.
Jätteroligt att få se bilder från er julafton! :-) Ja ja ....bilder blir faktiskt konstnärliga ibland, det bara är så. ;-)

Kram från Lisbeth

BoelBitar sa...

Testar min bild bara. :)