söndag 31 augusti 2008

Sista söndagen i augusti...

... tar vi hojen och far iväg till Mölle by the sea. I ena packväskan finns fika och en Skånekarta. Den andra är tom ett tag, men får snart hysa fodren till våra jackor. Det är varmt. Vi tar väg 108 över Lund, Kävlinge, Röstånga, vackra Nackarpsdalen där vi tar en bensträckare, vidare över Ljungbyhed och så småningom når vi vårt mål för dagen - Mölle.



Bilden är helt klart värd ett klick...

Solen skiner och ute på havet skymtar ett segelfartyg. Det är så stilla i vinden att trots fulla segel rör hon sig knappast. Jag tycker det ser fridfullt ut, men maken, som är seglare, kan känna frustrationen hos besättningen. Sedär - olika perspektiv...





(Knutten nere i högra hörnet är upptagen - mest så att ni vet...)

Mölle är så vackert. Trots att hamnen har flera kiosker och restauranger och vimlar av folk är där ändå fridfullt. Man har lyckats hålla balansen mellan turistmål och det gamla, genuina. Inte illa.

Vi hittar en bänk ända nere vid havet och lyckas få i oss vår fika utan att behöva dela den med några getingar. Inte helt enkelt...
Efter en liten promenad runt hamnen avslutar vi besöket med en glass och sen äntrar vi stålhingsten för att fara hem igen. Augusti, som om några timmar är slut för i år, gör en juste sorti.
***

3 kommentarer:

Lena sa...

Härligt sätt att ta farväl av sista sommardagen. Fina bilder.

Villa Nian sa...

Men se...ni var ju väldigt nära där jag bor :-)! Nästa gång får ni svänga av vid Röstånga ju :-)

Hedgren sa...

panter: Tack! Ja, nu känns det som att sommaren är slut för den här gången.

tina: Absolut! =0)