fredag 8 augusti 2008

Liten semester (med allt vad det kan innebära)...

... har vi varit på, maken och jag. Motorcyklandes, naturligtvis!

Vi gav oss iväg i söndags. Färden gick till älskade Tjurkö och Hägnans camping. Varje år återvänder vi dit för åtminstone några dagars vistelse.



Utsikt från min sovsäck...

Utsikt från "stallet" på Hägnan. Här satt vi och åt, pratade och spelade Yatzy.
***
När vi kom fram hade vinden friskat i något. Vi slog upp vårt tält och packade upp, gick sen upp till "stallet" (numera matsal) och satt och slappade med gott i glasen och ett och annat parti Yatzy.

Måndag morgon vräkte regnet ner. Inget stilla drippdropp här inte! "Hinkavär" kallar vi det, här nere i södern! Vi bestämde oss för att låta hojen stå och ta bussen från Tjurkö in till Karlskrona. Förmiddagen tillbringades i "stallet" och när avgång närmade sig promenerade vi några hundra meter för att komma till bussen. Kan meddela att man kan bli riktigt våt om man promenerar i "hinkavär"!
Under färden in till Karlskrona torkade vi nödtorftigt. Ett besök på marinmuséet var väldigt trevligt och sedan lite strosande och inmundigande av trevliga drycker på restaurang Michelangelo.

När vi handlat varor till aftonens middag promenerade vi så sakteliga till busstationen. Det var då maken upptäckte det... Bussen gick inte ända ut till Tjurkö - den gick bara till Sturkö!
Jag kan tala om att en sträcka som tar 4-5 minuter på motorcykel tar exakt 53 minuter till fots i hård vind och regn! Bara så ni vet...

Men våra äventyr var inte slut här - tro inte det! På natten blåste det upp till 25 sekundmeter och vårt lilla motorcykeltält upplevde sitt livs natt (ja, tillsammans med sina inneboende, d.v.s. mig och maken)! Till slut somnade jag av pur utmattning. Våra grannar däremot - de bodde i husvagn - hade varit uppe och tittat till oss och vårt tält flera gånger under natten. På morgonen kunde vi konstatera att en del extra nederbörd i form av grenar omgärdade vårt tält. Men vi klarade oss!

Tisdagen ägnade vi åt en tur i omgivningarna - Kristianopel och Torhamn bl.a. - och ytterligare Yatzy-spel. Avkoppling...

På onsdagen var det dags för en heldagstur på Öland! Vägen upp till Kalmar är sååååååååå tråkig, men Kalmar är en väldigt trevlig stad och Öland är fantastiskt! Vi körde söderut och besökte Eketorp som bjöd på en trevlig och lärorik guidad tur.

Inspirerande och glad guide på Eketorp.


Vackra inslandshästar...


Ölands vackra natur

Tillbaka på fastlandet käkade vi en god middag på Molly Malone's i Kalmar. Stamlokus för äldsta dottern när hon pluggade där...

När torsdagen randades var det dags att styra kosan hemåt. Vi hade haft en härlig vistelse i Blekinge och på Öland, vädret till trots.

2 kommentarer:

Kickelina sa...

Hejsan, hittade dig av en slump. Låter som ni hade lite otur med vädret, ni skulle ringt Matilda så hade ni fått sova där när ni var i Karlskrona. Vi besökte också marina museet när vi var ner dit, stötte ihop med Mat-Tina m familj där. Ha det bra och sköt om er. Kram Synnöve

Lena sa...

Osis med bussen! Sicket oväder det var. Jag beundrar människor som gillar att tälta eller bo i husvagn, sånt klarar inte jag. Bäde Blekinge och Öland verkar vara värt en resa.